Hallo allemaal!

 

Ik ben Wendy van Bionootje. 

Jarenlang ben ik lactose intolerant geweest zonder dat ik het door had. Zoals elk kind in Nederland ben ik opgegroeid met een dagelijks pakje schoolmelk. De intolerantie symptomen hebben zich door de jaren heen verschuild in lichte vormen van buikkrampen, huiduitslag en hardnekkige acne, maar deze waren niet ernstig genoeg om ermee naar de dokter te gaan.

Na jaren consumptie van melk en vaak verschuilt in vormen vormen zoals gebak, café lattes, koekjes, snoep en vaak ook in hartige snacks is er bij mij PDS ( prikkelbare darm syndroom) geconstateerd.

Ik ben hiermee naar een natuurarts gegaan en na een allergietest is gebleken dat ik lactose intolerant ben.

Vanaf dat moment ben ik ervan bewust dat ik zoveel mogelijk koemelk moet gaan schrappen in mijn dagelijkse voeding.

 

Gelukkig bestaan er vandaag veel alternatieven op melk :) Maar als je flink wat €uros neerlegt voor een pak plantaardige melk dan verwacht je er ook wat voor. Niets is minder waar constateerde ik na een tijdje....

Als je de ingrediëntenlijst leest, dan zie je dat het slechts 2% tot maximaal 4% van het hoofdbestanddeel zoals amandel, soja of kokosnoot bevat. 

Zo'n pak bestaat voornamelijk uit water, suikers, conserveringsmiddelen en allerlei andere kunstmatige toevoegingen :(.

Dit is de reden dat ik ben begonnen zelf notenmelk te maken, met amandel, met kokosnoot, met hennepzaadjes, met cashewnoten en met nog heel veel meer!

Bionootje is dan ook ontstaan tijdens mijn zoektocht naar een duurzame en natuurlijke notenmelkzak om het vers gemaakte pulp van noten, bronwater en natuurlijke smaakmakers te zeven!

 

Begin jij ook met het maken van plantaardige melk?

  

Heb je vragen of opmerkingen laat dan een bericht achter via 'contact' of stuur een mailtje naar info@bionootje.nl

 

Groetjes,

Wendy | Bionootje

Zelf amandelmelk maken met de notenmelkzak van bionootje