Amandelmelk met Medjoul dadels en Gojiberries 

Waarom notenmelk?


Steeds meer mensen ontdekken dat zij gevoelig of zelfs intolerant zijn voor koemelk. Simpelweg omdat het darmstelsel de lactose ( melksuiker) niet goed kan afbreken. Natuurlijk zijn er mensen die koemelk gewoon niet lusten of uit veganistische levenswijze dierlijke producten vermijden.

Maar wie wil nou de dagelijkse portie muesli met melk, latte macchiato of romige smoothie zomaar opgeven? Gelukkig bestaan er tegenwoordig veel alternatieven op de markt. In veel supermarkten zie je soja, amandel en kokosmelk in het zuivelschap. In veel biologische winkels vind je plantaardige varianten zoals haver- en rijstemelk.  Dit is natuurlijk erg gemakkelijk, maar er zitten ook een aantal nadelen aan. Heb je weleens nagedacht over de kunstmatige toevoegingen, conserveringsmiddelen, verdikkingsmiddelen en niet te vergeten dat er slechts 2% aan het hoofdbestanddeel, namelijk de noten in zo'n pak zit!

Dat amandelen rijk zijn aan goede vetten, vitamine E, B2, magnesium en kalium wist je natuurlijk al en met het maken van je eigen amandelmelk ben je dan ook 100% zeker dat je dit in je drankje hebt. 

Verder heb je in dit recept dadels, een natuurlijke suikervervanger, die rijk zijn aan vitamine B6, magnesium en natuurlijk vezels. Gojiberries bevatten een hoge dosis aan vitamine C, linolzuur (omega 6), aminozuren en betacaroteen! 

 

Laten wij beginnen!


Wat Heb  je nodig?

Benodigde ingrediënten:

  • Amandelen 100 gram
  • Medjoul Dadel 2 stuks ( ontpit)
  • Gojiberries 8 tot 10 stuks 
  • Snufje zeezout
  • Water 

 

Benodigde apparatuur

  • Blender
  • Notenmelkzak Bionootje
  • Glazen fles of Mason jar 

Instructies

1. Week de amandelen in water voor minimaal 12 uur

2. Spoel de amandelen af met water 

3. Wrijf de velletjes van de amandelen af ( optioneel) 

 

 

4. Week de dadels en gojiberries kort in water ( 10 minuten)

5. Snij je vanillestokje open en schraap het vanillemerg eruit

5. Stop de amandelen, dadels, gojiberries, snufje zout en vanille met 1 liter water in een blender

6. Blend voor 2 minuten of langer totdat het een smeuïg geheel wordt

7. Stop de notenmelk in een mason jar  

8. Zeef het mengsel door de notenmelkzak 

9. Knijp voorzichtig al het vocht uit de notenmelkzak 

10. Het pulp kun je bewaren om allerlei andere lekkernijen mee te maken

11. De vers gemaakte notenmelk kun je voor 4 dagen bewaren in de koelkast

Drink smakelijk!

Amandelmelk met dadels en gojiberries met de notenmelkzak bionootje

vind je ons recept leuk? Deel het dan via:

Write a comment

Comments: 0