Groentesap maken met notenmelkzak van Bionootje!

Waarom juicen goed voor je is!


Wij eten met zijn allen veel, veel te veel, en daarmee bedoel ik dus niet: veel GROENTE en FRUIT! Wie aan de '2x2' komt per dag mag zich als 'gezond' rekenen in Nederland. Ken je nog de sapjesfabrikanten die menen dat er 2 stuks fruit in zo'n pakje sap zit? Ik wel en ik geloofde dat ook nog! Totdat ik de documentaire 'Fat, Sick and Nearly dead' had gezien van Joe Cross, hij leefde 60 dagen lang van alleen verse groentesappen. Voordat hij hieraan begon woog hij te zwaar, leed hij aan verschillende auto-immuunziektes, van huiduitslag tot spijsverteringsproblemen. De westerse medici hielpen hem om de symptomen te onderdrukken door medicijnen te geven, maar dit hielp niet, althans niet voor lang. Hij kwam erachter dat hij van binnen 'gereinigd' moest worden. Goede voeding was als het ware zijn medicijn. Na 60 dagen zag je dat hij was getransformeerd tot een nieuw persoon, fitter, gezonder en energieker. Hij was genezen van de meeste kwaaltjes!

Op dat moment realiseerde ik, wow, verse groentesappen zijn gezond en de sappen uit pakjes niet! Want die zijn gepasteuriseerd (door het kookproces verliezen de groente en fruit de gezonde enzymen, mineralen en vitamines), zitten vol geraffineerde suikers en daarbij nog eens de conserveringsmiddelen! 

Toen ik in Londen woonde had ik het boek van Jason Vale gekocht, the Juice master diet, hierin stonden verschillende juice recepten beschreven voor een 3 tot 7-daagse juicekuur. Mijn vriend en ik hadden onszelf ertoe gezet om de 3-daagse kuur te volgen! Elke dag 5 juices en geen vaste voeding. Na deze kuur merkte ik dat ik mij inderdaad energieker voelde, de huid gaver werd en over het algemeen gezonder voelde. Rauwe groentesappen zitten boordevol phytonutrienten, enzymen en vitamines. Deze helpen je o.a. bij het opbouwen van een goed werkend immuunsysteem en spijsvertering.

Sindsdien hebben wij de gewoonte om minstens 1 juice per dag te drinken. Want wie eet er nou daadwerkelijk genoeg groente en fruit?

Door een groentesapje te drinken vul je op een goede en makkelijke manier je dagelijkse portie groente en fruit aan. 

 

Laten wij beginnen!


Wat heb je nodig?

Benodigde ingrediënten 

  • Boerenkool (handje vol)
  • Groene paprika ( halve)
  • Citroen (1)
  • Appel ( 1)
  • Wortel ( 1) 

Benodigde apparatuur

 

Instructies

1. Was de groente en fruit schoon ( Indien dit biologisch is, laat ik de schil erop. Zo niet, dan schil ik het altijd)

2. Snij de groente en fruit in kleine stukjes

3. Doe de groente en fruit in de blender

4. Vul de blender aan met een halve kopje water

5. Blend voor 2 minuten 

6. De groentesap is klaar om gezeefd te worden

7. Doe de notenmelkzak over een mason jar of diepe kom

8. Zeef je sap door de notenmelkzak

9. Knijp voorzichtig alle sap uit de notenmelkzak ( een beetje morsen hoort erbij!)

10. Voila! Klaar is je groentesap! 

Drink smakelijk!

Green juice, groentesap gemaakt met notenmelkzak, nutmilkbag

vind je ons recept leuk? Deel het dan via:

Write a comment

Comments: 1
  • #1

    Jenny (Friday, 16 September 2016 15:55)

    Lekker! En mooie foto's :)